Het gebouw

Het Huis van de Wijk is op een centrale plaats in de Rivierenwijk gesitueerd, naast winkelcentrum Deltaplein en tegenover het gezondheidscentrum.

Het kindlint loopt direct langs het gebouw, waardoor het te voet, op de fiets, per openbaar vervoer en per auto gemakkelijk is te bereiken.

Het gebouw is door zijn unieke vorm en kleur gemakkelijk te herkennen.

Het gebouw is tijdens de verbouwing klimaatvriendelijk gemaakt. Het heeft een vriendelijke, open uitstraling door de witte muren en het overstekende dak.

Het gebouw beschikt over een lift waardoor ook de 1e verdieping voor iedereen toegankelijk is. Door de kleuren en materialen die binnen gebruikt zijn heeft het interieur een warme uitstraling waardoor iedereen zich in het gebouw thuis kan voelen.

In de hal bevindt zich de lift en trap naar boven. Vervolgens kom je in de ontvangstruimte waar de bar zit. Hier is ook het huiskamergedeelte met stamtafel, zithoek en wat kleine zitjes voor wat meer privacy. Ook de spreekkamer voor o.a. de wijkagent is toegankelijk vanuit deze ruimte.

Op de begane grond zitten verder een goed uitgeruste keuken, grote zaal, die in 2 zalen gesplitst kan worden en dames-, heren- en rolstoeltoilet.

Op de 1e verdieping zijn een aantal flexplekken, kitchenette en drie kleinere vergader-/werkkamers. Ook hier zijn toiletten aanwezig. Momenteel is deze verdieping permanent verhuurd.

Het Huis van de Wijk bezit een ruime tuin, waar men tussen de activiteiten door onder de platanen kan genieten van buitenzijn.

Categories: